Valpar

PLANER PÅ EN CAVALIER...

Har Du kommit fram till denna sida så har du kanske planer på att så småningom få hem en liten valp vilket ju är en otroligt stor och spännande grej i sig. Du har antagligen redan bestämt ras och är väl förtrogen med vad som präglar en bra Cavalier.

Om Du vill läsa mer om rasen så är mitt råd att Du tittar in på Cavaliersällskapets hemsida för att få kunskap om avelsprogram och rasen som helhet.

Att köpa valp från Niccelia´s förpliktigar - för mig som uppfödare men även för Dig.

Som uppfödare...........

Med registrerat kennelnamn så åtar man sig ett mycket stort ansvar. Ansvar gällande ens egen hundhållning, hur man bedriver seriös avel, samt självklart hur man förhåller sig till sina tilltänkta kunder d.v.s valpköpare.

Jag tycker det är bra att det finns regler som styr en avelsverksamhet. Det betyder ju i korthet att specialister bevakar rasens utveckling, och att det finns ett gemensamt intresse för främjande av goda egenskaper samtidigt som man arbetar aktivt för att motverka eventuella svagheter i respektive ras.

Mina åtaganden som uppfödare:

Jag använder endast dokumenterat friska avelshundar. Med friska avelshundar så menas tik och hane som utan anmärkning genomgått hjärta, ögon och knäledsundersökning.

Även deras föräldrar (valpens mor/ farföräldrar) har friskhetsintyg från ögonspegling, knäleder samt intyg på att deras hjärta är ua vid 5 års ålder.

Jag låter varje tik få en lång viloperiod i det fall hon får fler kullar under sin livstid.

Mina hundar är försäkrade och valparna har försäkring mot sk "dolda fel" i upp till 3 år.

Då jag endast har ett fåtal hundar så är miljön lugn och sansad vilket jag känner är av stor vikt för "småttingarnas" utveckling till trygga individer.

Samtliga valpar är besiktigade, avmaskade, vaccinerade och id-märkta som lämnar Niccelia´s vid 8-9 veckors ålder och självklart registrerade i Svenska Kennelklubben ( SKK)

Jag är momspliktig och har F-skatt, alla priser som uppges är inklusive moms.

 / Charlotte

Förhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bildFörhandsvisning av bild

Sörmark 45
685 93 Torsby
Innehar F-skatt

Copyright Charlotte Björge
charlotte.cbk@outlook.com
070-835 65 76